Volvo: we gaan straks geld verdienen met elektrische auto's
Maar nu nog niet.

De overgang van verbrandingsmotoren naar elektrische auto’s gaat gepaard met grote investeringen onder alle autofabrikanten. Dat is bij Geely, het moederbedrijf van Volvo, niet anders. Nieuwe platformen ontwikkelingen, compleet nieuwe aandrijflijnen maken, het zijn zaken waar miljarden mee gepaard gaan.

Volgens Hakan Samuelsson, CEO Volvo, gaat Volvo tegen 2025 echt geld verdienen met de elektrische auto. De verwachting is niet dat het geld met bakken zal binnenstromen, maar er is in elk geval een betere balans dan nu het geval is. Volvo is één van de merken die al in een vroeg stadium te kennen heeft gegeven vol te willen inzetten op een elektrische toekomst. Het merk heeft onder meer al afscheid genomen van dieselmotoren.

Moederbedrijf Geely zit op de troon en stuurt het aan. Niet alleen bij Volvo, maar ook bij het veelbelovende Polestar. Polestar stond voorheen vooral bekend als de performancedivsie van Volvo, maar bouwt nu een reputatie op als het Tesla uit Zweden/China. Polestar gaat auto’s online verkopen of via abonnementen aanbieden. Bij het merk hoeven we geen ouderwetse auto’s met verbrandingsmotoren te verwachten. Polestar zet puur in op EV’s. (via Reuters)


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.