De filosofie van Volvo is dat een elektrisch aangedreven auto net zo veilig moet zijn als elke andere Volvo. Dat lijkt te lukken, want de V60 Plug-in Hybrid behaalde namelijk de hoogste veiligheidsscore ooit voor een plug-in hybrid. De score van vijf sterren in de Euro NCAP-tests, waarin onder meer een frontale botsing bij 64 km/uur plaatsvond, laat dus zien dat de V60 Plug-in Hybrid van hetzelfde hoge veiligheidsniveau is als de standaard V60.

Aangepaste structuur voor accu
Het geïntegreerde accupakket, dat extra gewicht met zich meebrengt, vereiste een unieke veiligheidsbenadering tijdens de ontwikkeling van de V60 Plug-in Hybrid. De structuur is aangepast en versterkt om een gecontroleerde vervorming mogelijk te maken voor een zo hoog mogelijk niveau van veiligheid. De accu in de V60 Plug-in Hybrid is goed ingekapseld onder de laadvloer geplaatst.

‘De V60 Plug-in Hybrid is, net als onze andere nieuwe modellen, uitgebreid getest in de ontwikkelfase’, aldus Volvo-topman Jan Ivarsson. ‘Dit houdt in: complete crashtests met variërende beladingen per keer, zoals frontale botsingen, aanrijdingen van achter en zijdelingse aanrijdingen om te verzekeren dat de accutechnologie voldoet aan onze veiligheidseisen. De V60 Plug-in Hybrid biedt daarnaast alle actieve veiligheidssystemen van Volvo, waaronder City Safety, Collision Warning met Full Auto Brake en Pedestrian Detection.’

Sold
De productie van de nieuwe V60 Plug-in Hybrid wordt opgevoerd; de eerste 1.000 ‘Pure Limited’-auto’s werden al verkocht nog voordat ze in de showroom arriveerden. Na deze eerste productie voor modeljaar 2013, zal die voor modeljaar 2014 toenemen tot 4.000 tot 6.000 auto’s – en de beschikbare productieplekken voor dat modeljaar vullen zich al snel.

Het onafhankelijke Europese beoordelingsinstituut Euro NCAP presenteert een totaalbeoordeling van elk getest automodel. De tests worden uitgevoerd in vier subcategorieën; aan de hand van deze resultaten wordt voor elke auto een totaalcijfer vastgesteld.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.