De eerste reeks van de Volvo V60 Plug-in Hybrid is al uitverkocht voordat de auto überhaupt de showrooms heeft bereikt. Dat maakte Volvo officieel bekend vanaf de Autosalon van Parijs. In modeljaar 2014 komt Volvo daarom met een tweede reeks van zo`n 5.000 stuks.

Hoger plan
‘2013 wordt één van de drukste jaren uit het bestaan van Volvo. Inclusief alle nieuwe uitvoeringen van de V40 vernieuwen we in twee jaar tijd bijna onze complete productlijn’, zegt Doug Speck, Senior Vice President Marketing, Sales en Customer Service bij Volvo. Hij is niet verrast door de populariteit van de auto: ‘Geen van onze concurrenten kan op dit moment een vergelijkbaar ingenieuze hybridediesel op de markt brengen. De Volvo V60 Plug-in Hybrid tilt de hybridetechniek naar een hoger niveau.’ De Volvo V60 Plug-in Hybrid is het resultaat van de samenwerking van Volvo Car Corporation en de Zweedse elektriciteitsleverancier Vattenfall.

Drie auto`s in één
Wie rijdt in de V60 Plug-in Hybrid kan via een knop op het dashboard kiezen uit drie rijstanden: Pure, Hybrid en Power. Wat betreft brandstofverbruik noteert de plug-in hybrid 1,8 l/100 km, met een uitstoot van 48 g CO2/km in de Hybrid-modus. In Pure-modus rijdt de auto tot 50 kilometer volledig elektrisch, dus zonder uitstoot van CO2. Bestuurders die alles uit de auto willen halen, kiezen voor de Power-modus. De combinatie van de 158 kW (215 pk) sterke dieselmotor en de 51 kW (38 pk) sterke elektromotor levert dan een gecombineerde trekkracht van 640 Nm. De Volvo V60 Plug-in Hybrid accelereert in 6,1 seconden van 0-100 km/uur.

Touch
De bestuurder kan het nieuwe, interactieve touchscreen in de V60 Plug-in Hybrid naar eigen voorkeur inrichten. Het biedt gedetailleerde en relevante informatie, wat resulteert in een nog aangenamere rijbeleving. Speck: ‘Deze aanpak sluit perfect aan bij onze Designed Around You-filosofie. De mening van onze klanten is daarbij erg belangrijk. Uiteindelijk draait alles om het plezier en het comfort van de bestuurder en zijn passagiers.’


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

er is iets mis met de berekeningen van het vermogen. Omrekenen kW -> pk.

@desoper: Goed dat je het zegt, die conversie was inderdaad misgegaan. We hebben het aangepast!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.