De Volvo V40 is nu leverbaar met de nieuwe D4 Drive-E-motor. Voor de 140 kW (190 pk) sterke Volvo V40 D4 met handgeschakelde versnellingsbak bedraagt de CO2-uitstoot slechts 85 g/km – In Nederland betekent dit een bijtellingspercentage van 14%.

In 2013 waren er meer dan 12.000 Volvo’s V40 op de Nederlandse wegen, de V40 met D2-dieselmotor was daarbij veruit de populairste Volvo. Met een CO2-uitstoot van 88 g/km viel deze versie in de categorie van 14 procent bijtelling. De Volvo V40 was in juli vorig jaar zelfs de bestverkochte auto van Nederland. Het spreekt voor zich dat Volvo Cars Nederland ook van de V40 D4, die in aanmerking komt voor het 14% bijtellingstarief, veel verwacht.

“Wij zijn een belangrijke afzetmarkt voor Zweden. Het is fantastisch dat zij deze CO2 reductie realiseerden. Voor ons als Nederlandse markt betekent dat wat mij betreft dat we hiermee hard op weg zijn het verkoopsucces van de V40 van het afgelopen jaar te evenaren. De auto is per direct te bestellen en voor de zomer rijdt deze op de Nederlandse wegen,” aldus Peter Brouwers, Sales Director Volvo Cars Nederland.

De V40 D4 zal in twee uitvoeringen op de Nederlandse markt verschijnen. Een variant met 99 gram CO2, en de eerdergenoemde variant met 85 gram CO2 en 14% bijtelling, speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse markt. De 85 gram uitvoering is er alleen als handgeschakelde versie. De 99 gram variant is ook als innovatieve achttraps automaat leverbaar en stoot dan 106 gram CO2 uit, nog steeds goed voor 20% bijtelling.

Ten opzichte van de 99 gram variant heeft Volvo enkele unieke onderdelen ontwikkeld om de uitstoot van de 85 gram versie naar een ongekend laag niveau te brengen. Zo is de 85 gram versie onder andere voorzien van banden met zeer lage rolweerstand, gemonteerd op wielen in de maat 16 inch. Daarnaast is de aerodynamica geoptimaliseerd met een actieve grilafsluiting en extra efficiënte achterspoiler. Ook de versnellingsbakverhoudingen zijn aangepast ten opzichte van de 99 gram variant.

De prijzen van de V40 D4 Business beginnen bij €26.995.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

De prijs komt voor mijn gevoel redelijk laag uit voor een diesel met zoveel vermogen. Hebben ze netjes gedaan 🙂

Aanvulling: prijslijst bekeken. Mening is nu 180graden gedraaid. Standaard erg kaal. Geen cruise control, audiobediening op stuurwiel, USB-aansluiting, achteruitrijsensoren.. die Chinezen kopieren nu VAG 😉 Die laten ook de marketing werken met kale auto’s 😛

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.