Volgend het Belgische De Tijd is Volvo gestopt met de productie van de elektrische C30. Dit terwijl de auto pas sinds kort in productie is en de teller nog maar op 250 exemplaren staat.

De productie van de elektrische Volvo C30 vindt plaats in het Belgische Gent en in het Zweedse Torslanda, maar daar zijn de werkzaamheden nu gestaakt. Volgens Volvo-topman Anders Kärrberg is ook niet bekend wanneer de productie weer verder gaat en zegt verder dat de belangstelling voor de elektrische C30, bedoelt voor de lease á 1.500 per maand, erg laag is.

Veel media berichten vandaag over de productiestop, en halen meteen de Chevrolet Volt aan die eveneens on hold staat. Maar Volvo is vanaf het begin nooit van plan geweest om meer dan 250 exemplaren van de elektrische C30 te bouwen. Wel heeft Topman Anders Kärrberg op de Electromobility-dag in Brussel medegedeeld dat de elektrische auto over acht jaar maximaal een marktaandeel van 1 procent haalt.

De Volvo C30 Electric is in een gelimiteerde oplage beschikbaar voor een geselecteerde groep klanten, onder wie leasemaatschappijen en overheden. Behalve in Nederland levert Volvo de C30 Electric aan klanten overal in Europa, onder meer in Zweden, België en Noorwegen. Doordat de accu’s zich op de plek bevinden waar normaliter de brandstoftank is gemonteerd, is de bagageruimte van de Volvo C30 Electric gelijk aan die van de traditioneel aangedreven versies. Het opladen van de accu’s kan gewoon via een huisstopcontact. Na zeven uur zijn ze volledig opgeladen. De actieradius van de C30 Electric bedraagt circa 150 kilometer.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.