Volvo Trucks heeft een nieuwe service genaamd Fuel Advice bedacht. Dit zou transportbedrijven helpen bij het verlagen van hun brandstofkosten. Een Fuel Advisor staat het transport­bedrijf bij met zowel het bijhouden van het brandstofverbruik als het advies voor de chauffeur. De resultaten zijn blijvend, met besparingen tot wel 5 procent.

Groot deel totale kosten
Brandstofkosten maken 25 tot 35% uit van de totale kosten van een transportbedrijf. Tegelijkertijd zijn de winstmarges van transportbedrijven vaak vrij klein. Daardoor maakt elke besparing een groot verschil uit. “Bij de vermindering van het totale brandstofverbruik van het transportbedrijf spelen de chauffeurs een belangrijke rol. Aangetoond is dat onze chauffeurstraining Zuinig Rijden zeer effectief is om brandstof te besparen. Om het maximale rendement te behouden is een professionele follow-up noodzakelijk”, zegt Volvo Trucks-topman Mikael Lidhage.

Daarom heeft Volvo Trucks de nieuwe service Fuel Advice bedacht, waarbij een persoonlijke Fuel Advisor zich inzet om de brandstofkosten bij transportbedrijven te verminderen en blijvende verbeteringen te realiseren.De service bestaat uit drie modules: Fuel Coaching, Fuel Management Toolbox en Fuel Management Support.

Kwaliteitsverbetering
Waar het bij Fuel Advice om draait, is het verbeteren van de kwaliteit van alle brandstofbesparende maatregelen. Door de klant continu feedback te geven, worden deze maatregelen steeds gewoner en gemakkelijker te gebruiken. De klant vormt een belangrijke schakel tussen de chauffeur en de Fuel Advisor. “Er kan met gemak 3 tot 5% brandstof worden bespaard met Fuel Advice. Zelfs kleinere transportbedrijven kunnen het zich veroorloven te profiteren van een eigen Fuel Advisor”, vat Mikael Lidhage samen.

Fuel Advice is beschikbaar op de nieuwe FH-serie. Voor eerdere modellen met Dynafleet komt de service begin volgend jaar beschikbaar. Hieronder de drie onderdelen uitgelegd.

1. Fuel Coaching
De Fuel Advisor registreert en analyseert de afzonderlijke rijtechnieken van elke chauffeur, en vat deze gegevens samen in maandelijkse rapporten. De adviseur geeft praktische tips over hoe het brandstofverbruik kan worden verminderd, evenals hulp bij het plannen en structureren van de noodzakelijke follow-up. Wanneer een chauffeur plotseling van rijstijl verandert waardoor snelle feedback en wellicht ook ingrijpen is gewenst, ontvangt de klant bericht.

2. Fuel Management Toolbox
Online inspiratie, richtlijnen en praktische informatie over de beste en eenvoudigste manieren om brandstof te besparen.

3. Fuel Management Support
De klant kan eenvoudig contact opnemen met de Fuel Advisor, die klaar staat voor het geven van antwoorden en advies.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.