Volvo zonne-panelen
Volvo Car Gent plaatst 15.000 zonnepanelen op de daken van zijn bedrijfsgebouwen.

Op die manier wil de fabriek zijn productie ‘vergroenen’ en komt het merk tegemoet aan de Energievisie 2030. Eneco is partner in dit traject en installeert 15.000 zonnepanelen op de beschikbare daken van de bedrijfsgebouwen van Volvo Car Gent. Het is meteen het grootste project van Eneco, al heeft Audi al geruime tijd eenzelfde constructie op het dak van de Belgische fabriek. De panelen zullen jaarlijks minimaal 5,4 procent van het totale elektriciteitsverbruik van de Gentse fabriek produceren, wat voor Volvo een besparing van minstens 200.000 euro op jaarbasis betekent. Met de investering wil Volvo tegemoetkomen aan de ambities om tegen 2025 volledig klimaatneutrale productie-activiteiten te hebben.

“Alle elektriciteit die we in de fabriek gebruiken, moet ‘groene’ stroom zijn, dat betekent 100 procent CO2-vrij. We kopen daarbij niet alleen groene energie, het is belangrijk dat we ook zelf duurzame energie produceren. Dit initiatief brengt ons opnieuw een stap dichter bij het realiseren van onze ambitie om tegen 2025 een klimaatneutrale fabriek te zijn. Door de medewerkers te betrekken bij deze actie zorgen we er ook voor dat zij kunnen meegenieten van het rendement van deze investering.”

Volvo biedt namelijk een unieke kans aan zijn medewerkers om mee te profiteren van de opbrengst van hun investering. Via Eneco hebben de medewerkers van Volvo Car Gent de mogelijkheid om te participeren in het project via “crowdlending”. Als de medewerkers gedurende 6 jaar een beperkt bedrag uitlenen aan Eneco, kunnen ze genieten van een gegarandeerd brutorendement van 4% en krijgen ze na de verlooptijd hun initiële investering terug. Crowdlending is een specifieke vorm van crowdfunding waarbij de medewerkers voor een termijn geld uitlenen.

Volvo Car Gent en Eneco mikken op 1 miljoen euro aan kapitaal via deze crowdlending. Er werken in Gent zo’n 6.000 medewerkers bij Volvo, de minimuminleg is 250 euro.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.