Volvo FH-vrachtwagen
Geen chauffeurs meer op relatief eenvoudige ritten.

Uiteraard rijden deze autonome vrachtwagens van Volvo niet van hot naar her. Het werkgebied blijft voorlopig beperkt tot een kalkgroeve, een locatie die niet louter op toeval berust. Want er wordt samengewerkt met Brønnøy Kalk AS en dat is de partij die de groeve uitbaat.

Er worden zes Volvo FH-vrachtwagens ingezet die rijden met kalk, van mijn naar maalmachine. Het traject heeft een lengte van vijf kilometer en leidt door een aantal tunnels. De eerste tests zijn inmiddels afgerond. Voorlopig gaat het testwerk verder, om de vrachtwagens dan tegen het einde van 2019 volledig in te kunnen zetten.

Eerder zijn verschillende zelfrijdende vrachtwagens van Volvo met succes ingezet in de mijnbouw, oogst van suikerriet en vuilnisophaal. Dat waren echter tests, in de kalkgroeve gaat het om echt geld. Want Brønnøy Kalk AS zet de zelfrijdende vrachtwagens commercieel in en heeft niet alleen de vrachtwagens gekocht, maar de volledige transportoplossing. Volvo dient er dus voor te zorgen dat alles vlekkeloos verloopt.

Overigens is Volvo al enige jaren bezig met autonoom vervoer.

Met dank aan Erik voor de tip


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.