Volvo FE Electric vuilniswagen
De Volvo FE Electric is zwaarder dan de andere recent aangekondigde elektrische vrachtwagen van hetzelfde merk en dat is louter positief.

Er komen dus twee volledig elektrische Volvo vrachtwagens op de markt. De Volvo FL Electric en de FE Electric. De laatste is de nieuwste, die zich weet te onderscheiden door een hoger laadvermogen. De FL Electric heeft een maximumgewicht van 16 ton, voor de FE Electric is dit 27 ton. De eerste Volvo FE Electric zal een vuilniswagen zijn, die vanaf 2019 gaat rijden in de Duitse stad Hamburg. De opbouw van die vrachtwagen wordt gedaan door carrosseriebouwer Faun.

RĂ¼diger Schiechau, directeur bij de vuilophaaldienst van Hamburg meldt hierover het volgende:

“Momenteel stoot elk van onze 300 conventionele vuilniswagens jaarlijks ongeveer 31.300 kg carbon dioxide uit. Een elektrisch aangedreven vuilniswagen, met een batterij die het een gehele shift van acht tot tien uur volhoudt is een doorbraak in technologie. Een ander voordeel is dat Stadtreinigung Hamburg klimaatneutrale energie opwekt die kan worden gebruikt voor de accu’s.”

De Volvo FE Electric wordt aangeboden in verschillende varianten. Naar wens is er bijvoorbeeld een cabine met een lage instap die de chauffeur eveneens een beter verkeersoverzicht biedt. De FE Electric heeft twee elektromotoren die gezamenlijk een piekvermogen van 370 kW (504 pk) leveren, het duurvermogen is 260 kW (354 pk). Het koppel bedraagt 850 Nm. De keuze voor de accupakketten wordt aan de klant gelaten, er is een capaciteit van 200 tot 300 kWh beschikbaar. Het rijbereik bedraagt maximaal 200 kilometer.

Opladen kan bij een reguliere laadzuil, of met een CCS-snellader. In het laatste geval wordt er met maximaal 150 kW geladen, daarmee duurt het alsnog anderhalf uur om een volledig leeg accupakket weer vol te krijgen. De Volvo FE Electric is vanaf 2019 te koop.

Met dank aan Erik voor de tip

Beeld: als vuilniswagen uitgevoerde Volvo FE Electric


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.