Volvo FL-truck
En dat verrassend snel.

Terwijl er bij auto’s een vrij stevige voorkeur gegeven wordt aan elektrische aandrijflijnen, is het bij vrachtwagens nog geen uitgemaakte zaak. De Tesla Semi is uiteraard volledig elektrisch, de Nikola One en Two krijgen de beschikking over een brandstofcel. Een handvol fabrikanten heeft bekend gemaakt de concurrentie met Tesla aan te willen gaan op het gebied van elektrisch vrachtvervoer. Maar allicht dat ook waterstof kan rekenen op de nodige populariteit.

Volvo zet in op elektrische aandrijving. Die vorm van aandrijving is binnen het bedrijf geen onbekende, zo levert het merk de Volvo 7900 Electric-stadsbus. Nu blijkt dat er binnen afzienbare tijd meerdere elektrische vrachtwagens zullen worden aangeboden. Al in 2019 moeten het zo ver zijn. In eerste instantie zullen vooral de kleinere vrachtwagens elektrische aandrijving krijgen, Volvo is er namelijk van overtuigd dat stadsdistributie het meest efficiƫnt en milieuvriendelijk gebeurt door volledig elektrische vrachtwagens in te zetten.

Een aantal bedrijven krijgt eind dit jaar al elektrische Volvo-vrachtwagens op proef, dus nog voordat ze officieel in de verkoop gaan. Sinds 2010 bouwt Volvo overigens al vrachtwagens met hybride aandrijflijnen.

Beeld: Volvo FL-truck


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.