Volvo
De sportieve tak van de Zweedse autofabrikant gaat groen.

Voorheen had de Volvo V60 Polestar een pittige zes-in-lijn (rijtest) en de nieuwe moet het doen met een vierpitter. Deze downsizing kenmerkt het nieuwe gezicht van Polestar. De sportieve divisie van Volvo.

Volvo Amerika CEO Lex Kerssemakers zegt in gesprek met Motoring tijdens de LA Autoshow dat werd gekeken naar diverse toekomstperspectieven voor Polestar. Een sportieve Polestar met een elektrische aandrijflijn behoort zeker tot de mogelijkheden, aldus Kerssemakers. Daarmee zou Volvo het eerst sport-label zijn dat elektrificatie toepast op een performance model. BMW M, Mercedes-AMG en Quattro GmbH hebben dit vooralsnog niet gedaan.

Volgens de CEO gaat de elektrische auto een belangrijke rol bij Polestar spelen. De Volvo-baas is vooral te spreken over de mogelijkheden met betrekking tot het vermogen van een elektrische auto. Zo sprinten Tesla’s bijvoorbeeld supersnel naar de honderd kilometer per uur. Kerssemakers ziet wel brood in deze technologie voor het sportieve label. “Wij zijn Volvo en we gaan onze eigen weg”, stelt de baas. Volgens hem heeft het kopiĆ«ren wat andere doen geen enkele zin.

UPDATE: het is officieel!


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.