Volvo Gent
Volvo en papierfabrikant Stora Enso slaan de handen ineen voor een groot milieuproject.

Twee van de grootste bedrijven in de Noorse regio — Volvo Car Group en Stora Enso — werken samen om de CO2-uitstoot van de Belgische Volvo-fabriek in Gent met meer dan 40 procent te reduceren.

De Belgische fabriek van Stora Enso in Langerbrugge ligt vlakbij de autofabriek. Dit betekent dat de papierfabrikant in 2015 een ondergrondse warmwaterleiding van 4 kilometer aan kan leggen. Afval van de papierproductie en extern aangevoerde biomassa worden omgezet in elektriciteit om het water te verwarmen tot 125 graden, alvorens het naar Volvo Cars Gent wordt getransporteerd. Hier zal het worden gebruikt om Volvo’s gebouwen en verfcabines te verwarmen.

De goed geïsoleerde pijplijn helpt Volvo om het gebruik van fossiele brandstoffen voor de verwarming aanzienlijk te reduceren, waarmee er zowel op CO2-uitstoot als op energiekosten wordt bespaard. De verwachtingen zijn dat het project leidt tot een reductie van 15.000 ton CO2 per jaar, een netto afname van meer dan 40 procent van de totale CO2-uitstoot.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Wat? Ze gebruiken afval+biomassa om elektriciteit op te wekken om water te verwarmen? Kunnen ze dan niet beter gewoon afval+biomassa gebruiken om water te verwarmen?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.