Volvo 7900 Electric
Een elektrische bus, zoals daar veel vraag naar is deze dagen.

Het busvervoer wordt elektrisch, toch zeker in Nederland. Dat betekent dat over een jaar of wat iedereen deze Volvo 7900 Electric wel eens tegen het lijf zal lopen. Een bus met naar keuze een accupakket van 150, 200 of 250 kWh. De capaciteit van een elektrische auto van een jaar of wat geleden en dat dan maal tien.

Om een dagelijkse bruikbaarheid te garanderen behoort snelladen tot de mogelijkheden. Zowel via de OppCharge-interface, een standaard die wordt gebruikt in het busvervoer, als via het welbekende CCS. Verwacht echter geen lijnbus bij een Fastned-station in de stad. De busvervoerders zullen zorgen voor eigen laadmogelijkheden in het depot of op eindhaltes onderweg. Via CCS kan met maximaal 250 kW worden geladen.

De Volvo 7900 Electric is 12 meter lang en heeft een rijbereik van maximaal 200 kilometer. De bus heeft een lage vloer en drie deuren, zodat iedereen zich een plekje in de bus weet te verschaffen. Volgens Volvo is het energieverbruik 80 % lager dan bij een vergelijkbare dieselaangedreven bus. Dat is vrij logisch, want juist wanneer er veel moet worden opgetrokken en afgeremd is de elektrische aandrijflijn op zijn best. Remenergie wordt teruggewonnen en daarna weer gebruikt om op snelheid te komen.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.