Wereldwijd hebben Chevrolet Volt-eigenaren sinds de introductie van de Volt gezamenlijk een volle supertanker met brandstof uitgespaard. Tot dusver bespaarden Volt-rijders al meer dan 9,5 miljoen liter benzine, wat gelijk staat aan ongeveer 6,5 miljoen euro!

Sinds de allereerste Chevrolet Volt in Amerika aan een klant werd afgeleverd hebben Volt-rijders wereldwijd al 65 miljoen kilometer op elektriciteit gereden, dat claimt OnStar data. Om dat getal in het juiste perspectief te zetten: 65 miljoen kilometer staat gelijk aan ruim 1.600 rondjes rond de aarde op elektriciteit (40.075 km per rondje) en 167 reizen op elektriciteit naar de maan (à ruim 384.000 km).

Gedurende die 65 miljoen kilometer spaarden de Volt-eigenaren in totaal zo’n 9,5 miljoen liter benzine uit, wat om en nabij gelijk staat aan een goedgevulde supertanker. Niet alleen bespaarden ze daarmee gezamenlijk zo’n € 6,5 miljoen euro uit, maar kan gerust gesproken worden van een drastische reductie van de CO2-uitstoot en de impact op het milieu.

Naast de European Car of the Year 2012 onderscheiding heeft de Volt nog veel meer awards in de wacht gesleept, zoals ‘World Green Car of the Year 2011’, de ‘Grand Prix de l’Environnement’ en de ‘North American Car of the Year 2011’.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.