MAN is de eerste truck- en busfabrikant die dit jaar zijn volledige gamma met Euro 6-motoren kon leveren. Ter erkenning van hun inzet voor duurzaamheid en een gezond leefklimaat, heeft de gehele dealerorganisatie in Nederland het BOVAG Erkend Duurzaam certificaat behaald.

De 11 MAN-dealers, die samen 34 vestigingen hebben, beantwoorden aan de normen en eisen voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Arnold Hagen, manager Retail bij importeur MAN Truck & Bus in Leusden:

Het behalen van het Erkend Duurzaam certificaat is de kroon op een maandenlang proces. Al onze dealers zijn de afgelopen tijd gescreend aan de hand van een zeer nauwgezette duurzaamheidsscan van BOVAG. Daarbij zijn talrijke facetten onder de loep genomen. Energieverbruik en -management, afvalscheiding, veiligheid op de werkvloer en milieumanagement moeten 100 procent aan de gestelde eisen voldoen. En op alle fronten in de bedrijfsvoering en bij alle medewerkers moet MVO in denken en doen geborgd zijn om in aanmerking te komen voor de certificering.

MVO is vandaag de dag van groot belang. Het certificaat van BOVAG is naar de markt toe een tastbaar en vooral transparant bewijs hoe MAN duurzaam ondernemen heeft geregeld.

In de transportwereld en in de bouw, waarin veel van onze klanten actief zijn, is dit steeds meer een issue. Die hebben ook een duurzaamheidsstrategie ontwikkeld, omdat hun opdrachtgevers er om vragen. People, Planet en Profit zijn daarin drie pijlers. Alle maatregelen in het bedrijf moeten deze elementen versterken. Mens en klimaat worden er beter van en bedrijfskosten gaan omlaag, onder meer dankzij een lager energieverbruik. En dat leidt weer tot scherpe onderhoudstarieven, waardoor MAN met zijn service een concurrerende marktpositie kan vasthouden.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.