Er zal meer geld worden gevraagd voor de uitgebreide Autopilot.

Tesla Autopilot, grafische weergave

De waarde van de uitgebreide Autopilot, waarmee een Tesla spoedig geheel autonoom zal zijn, valt volgens Elon Musk niet te overschatten. Als het in geld moet worden uitgedrukt, dan zou het bijbehorende bedrag liefst $ 100.000 zijn.

Uiteraard wordt dat bedrag niet in rekening gebracht bij iedereen die één van de weinige opties kiest bij het configureren van een Tesla. Maar vanaf juli is een prijsverhoging wel degelijk aanstaande, in Amerika wordt $ 1.000 meer gevraagd voor de uitgebreide Autopilot. Er moet dan $ 8.000 worden neergeteld in plaats van de huidige $ 7.000. In Nederland kost “Volledig zelfrijdende besturing” € 6.400, naar verwachting zal dat worden verhoogd naar ongeveer € 7.300.

Daar staat wel tegenover dat een nu al behoorlijk autonome Tesla er alleen maar autonomer op wordt. Tegen het einde van het jaar is de zelfrijdende Tesla naar verwachting klaar om te worden ingezet, zo wordt deze dagen druk gewerkt aan verkeerslichtherkenning. Tesla-bestuurders kunnen zich verheugen op een waakzaam zalig nietsdoen, een aardige paradox, want wenselijk blijft het om enige oplettendheid aan de dag te leggen. (Via: electrek.co)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.