Peugeot 208
Ook PSA springt op de aanstormende trein en belooft een nabije toekomst vol elektrisch vervoer.

Het is zo langzamerhand de vraag of we alle merken al hebben gehad. Alfa Romeo blijft angstvallig achter en heeft geen enkel plan met elektrische aandrijving, maar verder lijken werkelijk alle merken het in hun toekomstvisie over elektrisch rijden te hebben. Dat is niet meer dan logisch, toch zeker voor de lezers van deze site.

Opzienbarend bij PSA is dat dé verkooptopper van Peugeot Nederland elektrisch wordt. De nieuwe Peugeot 208 wordt in de markt gezet als een elektrische auto, die ook met verbrandingsmotoren verkrijgbaar is. De Renault ZOE wordt gezien als grootste concurrent, de elektrische 208 moet dus vergelijkbare prestaties leveren. Ook de DS3 Crossback, een compacte crossover, krijgt een versie met een elektrische aandrijflijn. De beide modellen hebben een rijbereik van ongeveer 300 km en worden in september 2019 geïntroduceerd. In de eerste helft van 2020 kan een volledig elektrische versie van de Peugeot 2008 worden verwacht.

Verder komen er verschillende plugins. Onder andere de DS7 Crossback, Peugeot 5008 en Citroën C5 Aircross komen er als plugin-hybride. De gezamenlijk door Opel en PSA ontwikkelde Peugeot 3008 en Opel Grandland X zal eveneens een plugin-uitvoering krijgen.

Momenteel heeft het Franse concern relatief weinig ervaring met elektrische aandrijflijnen. De elektrische uitvoeringen van de Peugeot Partner en Citroën Berlingo leiden een marginaal bestaan. De Citroën C-Zero en Peugeot iOn zijn allebei een gerebadgede Mitsubishi iMiev. De affreuze Citroën e-Méhari, die de verleidelijke lichtheid van zijn voorvader moet missen, is een Bolloré Bluesummer.

Het is nog even afwachten hoe overtuigend de (deels) elektrische aandrijflijnen van PSA zullen zijn. Maar dat geldt voor meer merken die nu met plannen voor elektrisch rijden op de proppen komen. (via: europe.autonews.com)

UPDATE 25-02-2019: er is inmiddels officiële info, klik verder voor alles over de nieuwe Peugeot e-208.

Foto: Peugeot 208 van de huidige generatie


Meer lezen over: , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.