We hebben de specificaties en we weten wanneer de Opel Vivaro-e leverbaar zal zijn. Het wachten duurt niet lang meer, lees alles over het elektrische busje van Opel.

Opel behoort toe aan het PSA-concern, waar ook Citroën en Peugeot deel van uitmaken. Gedrieën komen de merken met veel elektrische busjes. De Opel Vivaro-e, Citroën Jumpy en Peugeot e-Expert is een en hetzelfde model, het onderscheid blijft beperkt tot andere logo’s en wat andere detailverschillen in exterieur en interieur. De busjes zouden alle nog dit jaar leverbaar zijn

Van de Opel Vivaro-e kan nu met zekerheid worden gezegd dat de levering van start gaat tegen het einde van de zomer, bestellen kan vanaf juni. De Opel Vivaro-e heeft een aandrijflijn met een vermogen van 100 kW (136 pk) en een koppel van 260 Nm. Geen buitensporig hoge waarden, maar zeer zeker voldoende om ook met volle belading vlot vooruit te komen. Qua souplesse zal de gemiddelde verbrandingsmotor zeer zeker worden overtroffen, aangezien het vermogen onmiddellijk beschikbaar is.

Een troef is de beschikbare accucapaciteit, waarmee de concurrentie voorlopig wordt overtroffen. De Opel Vivaro-e heeft naar keuze een accupakket met een capaciteit van 50 kWh of 75 kWh, goed voor een rijbereik van respectievelijk 230 en 330 kilometer volgens de WLTP-norm. Minstens zo belangrijk is dat driefaseladen optioneel mogelijk is, waarmee met 11 kW wordt opgeladen bij zo ongeveer elk publiek laadpunt. Standaard wordt overigens met 7,4 kW opgeladen. Snelladen gaat met maximaal 100 kW, wat aardig gerieflijk is.

Het laadvermogen komt uit op 1.275 kilogram. Verder zijn er diverse configuraties beschikbaar, de Opel Vivaro-e is er in drie lengtematen en daarbij kan ook nog eens worden gekozen uit een platformcabine, dubbele cabine of eenvoudigweg een gesloten bestelwagen. Opvallend is dat het uiterlijk geen informatie prijsgeeft over de aandrijflijn, geen uitbundige logo’s, blauwe accenten of wat dies meer zij. Extra laadruimte is er onder de passagiersstoel, zodat bijvoorbeeld een ladder kan worden meegenomen. FlexCargo zoals dat in Opel-termen heet.

Verwacht verder een batterij aan veiligheidssystemen – verkeersbordherkenning, adaptieve cruise control, parkeerhulp – en zorgvuldig ontwikkelde infotainment.

Het volgende elektrische busje uit de Opel-stal wordt in 2021 verwacht, dat is de Opel Combo-e.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.