Opel Corsa-e
De zesde generatie van de Opel Corsa krijgt elektrische aandrijving en krijgt ook benzine- en dieselmotoren. Breekt het moment aan waarop elektrisch rijden voor verreweg de meeste leaserijders en nieuwkopers mogelijk is?

We gaan interessante tijden tegemoet. Het aanbod van elektrische auto’s wordt steeds groter en belangrijker nog, steeds beter betaalbaar. De Sono Sion is ronduit interessant, Volkswagen belooft al een tijdlang erg veel, Renault komt spoedig met een vernieuwde ZOE. Ook bij gekende massamodellen is verandering op komst. Dat geldt althans voor concerngenoten Peugeot en Opel. De Peugeot e-208 was al aangekondigd, we weten zelfs al dat die auto een vanafprijs kent van € 36.250. Nu is ook door Opel officieel meegedeeld dat de Corsa-e er gaat komen, wat eigenlijk al lang en breed bekend was.

Uiteraard delen de Opel Corsa-e en de Peugeot e-208 dezelfde aandrijflijn. De elektromotor is goed voor 100 kW (136 pk) en een koppel van 260 Nm. Dat er een 50 kW-accupakket wordt gemonteerd is ronduit royaal gezien het formaat van de auto, voorheen was 30 tot 40 kW immers de norm. De elektro-Corsa is goed voor een rijbereik van 330 kilometer volgens de WLTP-norm. Zonder veel oplettendheid moet er dan altijd wel 200 tot 250 kilometer gehaald kunnen worden.

Opel lijkt net als Peugeot goud in handen te hebben. Want dit is de auto die iedereen wil (leasen).


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.