Mercedes EQC
Ook Mercedes-Benz heeft nu een volledig elektrische suv in het modelaanbod.

Dat betekent dus dat de keuze weer wat ruimer is geworden. De Tesla Model X, Jaguar i-Pace, Audi e-tron en Mercedes EQC. Allemaal zijn het volledig elektrische suv’s, die elk zowaar een eigen karakter hebben. De Mercedes EQC is een crossover. Geen onverzettelijke auto, maar eentje van het goedmoedige soort. Met niettemin een prima prestatieniveau. De aandrijflijn is goed voor 300 kW (408 pk) en een koppel van 765 Nm.

Ruim voldoende om het plaveisel uit de straat te kunnen trekken. Wanneer dergelijke krachtproeven wijselijk achterwege worden gelaten, is het accupakket met een capaciteit van 80 kWh goed voor meer dan 450 kilometer. Hoewel dat een voorlopige waarde is, die is vastgesteld volgens de aardig optimistische NEDC-methode. Helaas wordt er slechts op een fase opgeladen met 32A, bij een reguliere publieke laadpaal wordt maximaal 7,4 kW, maar vaker nog zal er geladen worden met 3,7 kW. Dat duurt minstens tien uur laden tot een leeg accupakket weer helemaal vol is. Onbegrijpelijk dat deze auto niet de beschikking heeft over een driefaselader. Gelukkig is snelladen mogelijk met maximaal 110 kW. Deze auto is dus op zijn plaats bij de steeds snellere snelladers die langs snelwegen verschijnen.

Mercedes EQC achterzijde

Net als bij elektrische auto’s van Hyundai en VW, heeft ook Mercedes paddles aan het stuur gemonteerd zodat actief invloed uitgeoefend kan worden op de mate van regeneratie. Er zijn vijf standen beschikbaar die de auto laten uitrollen of juist stevig laten afremmen. Vernieuwend is de stand D Auto. Dan bepaalt de ECO Assist hoe de auto zich dient te gedragen, de mate waarin geremd wordt hangt dan af van bijvoorbeeld de naderende snelheidslimiet en opkomende bochten.

De productie van de Mercedes EQC gaat in 2019 van start. Het belooft de eerste van een reeks volledig elektrische EQ-modellen te zijn. Daarnaast gaat Mercedes ook over tot elektrificatie van zijn busjes.

Mercedes EQC interieur

Uitgebreide informatie over de Mercedes EQC en een royale beeldselectie van de auto is HIER op Autoblog terug te vinden.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.