Mercedes EQC op Nuerburgring
De volledig elektrische suv van Mercedes ondergaat een intensief testprogramma.

Het is deze dagen vooral interessant om te ondervinden hoe de auto omgaat met de hitte. Omdat van alle auto’s mag worden verwacht dat er in alle gevallen wordt gepresteerd en er nooit ofte nimmer wordt verzaakt. Dat geldt zeker voor een onversaagd autotype als de suv. De Mercedes EQC moet in 2019 op de markt komen en wedijvert met de Audi e-tron om de titel van eerste volledig elektrische Duitse premium-suv. Voor wat het waard is.

Voorserie-exemplaren van de Mercedes EQC ondergaan momenteel een reeks tests. Afgelopen winter is de winterhardheid getest en goed bevonden, nu is het afwachten of zomerse omstandigheden evenmin leiden tot problemen. In Spanje is getest bij 50 graden Celsius. Wanneer de aandrijflijn te zeer opwarmt moet het vermogen worden beperkt om de hitteontwikkeling zoveel mogelijk tegen te gaan. In het slechtste geval kan blijvende schade aan het accupakket ontstaan. Bij de Mercedes niets van dit alles. Het merk geeft aan goed op weg te zijn in de richting van de productiestart.

De auto krijgt de beschikking over een accupakket van 70 kilowattuur, de elektromotor levert een vermogen van 300 kW (408 pk). Volgens de NEDC-norm moet een rijbereik van 500 kilometer mogelijk zijn. Gemiddelde waarden voor het hogere segment, wat nog niet wegneemt dat er met deze EQC in alledaagse omstandigheden prima valt te leven.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.