Genovation Corvette
700 pk, een top van 320 kilometer per uur en 0-100 in circa 3 seconden. Dat zijn waardes waar elke petrolhead het warm van zal krijgen, maar die blijkbaar ook mogelijk zijn zónder benzine.

Het zijn namelijk de prestaties waarvan Genovation Cars denkt dat haar volledig elektrisch Corvette toe in staat zal zijn. Het gaat dan ook niet om een door General Motors zelf gebouwd prototype, maar een privaat project op basis van een 2006 Chevrolet Corvette Z06. Wanneer Genovation Cars klaar is met de Corvette, vermoedelijk aan het eind van deze maand, dan gaat de auto als GXE (Genovation Extreme Electric) door het leven.

De V8 heeft dan plaats moeten maken voor een set accu’s, elektromotoren en andere elektronica. Onder normale omstandigheden bedraagt de actieradius 150 mijl, ofwel 241 kilometer, maar rijden onder normale omstandigheden is niet waarvoor de GXE gebouwd wordt. Records moeten er verbroken worden, te beginnen met het record voor hoogste topsnelheid voor een straatlegale elektrische auto. Momenteel staat dat record op 285 km/u.

Het is niet duidelijk of er ‘productieplannen’ zijn voor de elektrische Corvette. Wel wil Genovation uiteindelijk een eigen elektrische auto bouwen, de G2. Deze auto wordt momenteel ontwikkelt door het kleine Amerikaanse bedrijf, al is het maar de vraag of het ooit tot productie komt. We hebben in het verleden al vele fabrikanten hun elektrische auto zien presenteren, om er vervolgens nooit meer wat van te horen. We wachten eerst de elektrische Corvette maar eens af…


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.