BMW X3
Dan komt de volledig elektrische suv van BMW op de markt. Daarna duurt het niet lang voor het elektrische modeloffensief uit Beieren daar is.

Het gaat de goede kant op met de volledig elektrische suv’s, het keuzeaanbod neemt toe en de prijsvariĆ«teit is groot. De Tesla Model X is het ijkpunt, daar zijn de Jaguar i-Pace en Audi e-tron bijgekomen. In de betaalbare categorie is er de Hyundai Kona Electric. Ruwweg tussen beide is de BMW iX3 gepositioneerd. Dat is de volledig elektrische versie van de X3, jarenlang een vaste waarde in de suv-klasse.

Die auto markeert zowel de ommekeer als het moment waarop elektrische aandrijving mainstream wordt bij BMW. Nu heeft het merk nog de i-reeks, met erg onderscheidende elektrische auto’s. Maar vanaf 2020 kunnen er van alle BMW’s elektrische uitvoeringen worden verwacht, daaronder volledig elektrische auto’s en plugin-hybrides. De modelnamen iX1 tot en met iX9 zijn alvast vastgelegd.

De BMW iX3 heeft een aangenaam rijbereik van ongeveer 500 kilometer. Op de Beijing Motor Show in april wordt er een pre-productieversie getoond en wordt er meer over de auto bekend. Namen en rugnummers zogezegd. De auto is vanaf 2020 verkrijgbaar. In hetzelfde jaar maakt ook een nieuwe BMW i zijn opwachting. De BMW i4, voorbode op die auto is de BMW i Vision Dynamics. (Via: autoexpress.co.uk)

Beeld: BMW X3 van de huidige modelgeneratie


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.