Atlis XT Pickup
Een dikke Amerikaanse pickup truck die ook nog eens een volledig elektrische aandrijflijn heeft. Wordt dit het vervoersmiddel van de gemiddelde inwoner van The States?

Traditiegetrouw is de Ford F150 de best verkochte auto van Amerika, of staat deze pickup in ieder geval hoog in de verkooplijsten. Dat is aardig wonderlijk want het is een forse auto, die weinig efficiƫnt met brandstof omspringt en niet heel veel verfijning biedt. Maar het is goedkoop vervoer dat nuttig kan worden gebruikt. Een truck als een stuk gereedschap. Voor mannen met geruite hemden ver weg van de stad. De Ford F150 wordt steeds een beetje milieuvriendelijker, andere merken zijn intussen bezig met volledig elektrische aandrijving. De Workhorse W-15 is daarvan een voorbeeld.

Ook de Atlis XT Pickup is volledig elektrisch en heeft een uiterlijk dat doet denken aan de Ford F150 Raptor. De eerstgenoemde pickup moet qua prestaties net zo indrukwekkend worden als de Raptor. Alleen heeft de laatste zich inmiddels bewezen en is de XT Pickup is er voorlopig nog niet. Wel worden er alvast grootse beloftes gedaan. Er kan worden gekozen uit verschillende accupakketten, waarmee de auto goed is voor een rijbereik van 300 mijl (483 km), 400 mijl (644 km) of 500 mijl (805 km). Bij snelladen zou vijftien minuten volstaan voor een volle accu. Van nul naar honderd kilometer per uur gaat in minder dan vijf seconden. Dit zonder bijbehorende technische specificaties.

Wanneer er een gewone trekhaak wordt gemonteerd, kan er ongeveer 9.000 kg worden voortgetrokken. Is er een schotel aanwezig en hangt er een ‘goosneck’ trailer achter de XT Pickup, dan loopt dit op tot 16.000 kg. De doelmatigheid blijkt eens te meer uit de vloerbekleding van vinyl en de bergruimte aan de voorzijde van de auto. Waar normaalgesproken de motor zit, is nu ruimte voor iets als een gereedschapskist.

Deze pickup moet zijn opwachting maken in 2020.

Met dank aan Erik voor de tip

Atlis XT Pickup met caravan


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Wat een onrealistische photoshop. Een vrolijke boer!? Nog nooit gezien…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.