Volkswagen Tiguan GTE concept
Het concern pleit voor een groen leiderschap op het gebied van duurzame mobiliteit. Europa moet hierbij als pioneer dienen.

Die mobiliteit moet hand in hand samengaan met de nieuwste technieken vanuit Silicon Valley, aldus CEO Matthias Müller op de nieuwjaarsreceptie van het merk in Brussel. MEt zijn uitspraken doelt hij op een duurzame infrastructuur van elektrische auto’s of volledige autonome voertuigen. Automerken zijn volop bezig met het testen van nieuwe technieken. Bekende oefenterreinen zijn in Californië en Nevada te Verenigde Staten.

De Volkswagen Groep is voorstander van een uitgebreidere samenwerking tussen techbedrijven en de autoindustrie. Dit is noodzakelijk om Europa innovatief en competitief te houden tegenover de rest van de wereld, zegt Müller. Eén van de zaken waar de CEO over spreekt zijn het bouwen van meer laadstations. De consument krijgt meer interesse in elektrisch rijden als de infrastructuur van e-mobiliteit goed en solide is. Op dit moment zijn diverse bedrijven bezig om het Europese netwerk van laadpalen flink uit te breiden.

Hoe men bij Volkswagen de toekomst wil schetsen krijgen we deze zomer te horen. Het concern presenteert dan de Strategy 2025. Bekend is al dat de fabrikant tegen 2020 over 20 elektrische- en plug-in hybride modellen wil beschikken. De huidige crisis rondom het dieselschandaal bij het merk zorgt voor een nieuwe motivatie om het nu wél beter te doen, aldus de CEO.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

VW = arrogantie en totaal geen bezieling of overtuiging. Ze gaan deels elektrisch omdat het moet, niet omdat ze dat willen. De gezondheid van mensen of het milieu interesseert VW geen zier.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.