De superzuinige Volkswagen XL1 is onlangs ingezet om twee topmannen van het VAG-concern te vervoeren bij de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering in Hamburg.

Er werden twee XL1’s ingezet. Ferdinand Piech, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Volkswagen AG, reed samen met zijn vrouw Ursula in een grijs exemplaar. Daarachter volgde VW CEO Martin Winterkont in een wit model, vergezeld door de Duitse minister van de deelstaat Nedersaksen David McAllister.

In 2009 werd deze auto nog aangeduid als L1-concept. Nu, iets meer dan twee jaar later, gaat het voertuig als XL1 door het leven. Onlangs kondigde VAG-baas Ferdinand Piƫch aan dat er in 2013 een productiemodel op de markt komt. Wel in een gelimiteerde oplage, want meer dan 1.000 zullen er niet worden gebouwd.

Naar verluidt ligt er onder de kap een 800 cc tweecilinder dieselmotor met 47 pk die wordt bijgestaan door een elektromotor met 26 pk. De CO2-uitstoot ligt op 24g/km en het timide drinkgedrag zorgt voor een verbruik van 0,9-liter per 100 km. En daarmee zou de claim van een 1-liter-auto worden waargemaakt.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.