VW ID Crozz
Wishful thinking, of binnenkort werkelijkheid?

De grootse plannen bestaan al enkele jaren bij Volkswagen. Er wordt geen kans onbenut gelaten om te melden dat Tesla weliswaar prima presteert, maar dat Volkswagen erop en erover gaat. De ev van VW is tegelijk beter én goedkoper dan een Tesla, om het generiek te stellen. Dat mag ook wel na vele jaren van voorbereidingstijd. Vooralsnog is de Volkswagen e-Golf de kurk waar het elektrische modelaanbod van de Wolfsburgers op drijft. De eerste van de langverwachte ID-reeks, die wordt gebouwd op het speciaal ontwikkelde MEB-platform, is de ID.3.

Die Volkswagen ID.3 is in een mum van tijd in aanzienlijke aantallen gereserveerd, maar het duurt nog tot ruim in 2020 voordat de auto zal worden geleverd. Tegen die tijd is elektrisch rijden (bijna) mainstream en zijn er veel merken die een ev bieden. Volkswagen zal zich dus moeten onderscheiden en echt goede auto’s op de markt brengen.

Eerder heeft Volkswagen-baas Herbert Diess gezegd dat Tesla weliswaar een voorsprong heeft, maar wel degelijk ingehaald kan worden. Nu meldt Diess het volgende: “Wij zijn groot, wereldwijd actief en hebben ook voordelen bij schaalverandering, het opstarten van fabrieken en het uitrollen van het bedrijf. Dat zal ons geluk zijn in de komende jaren.” Met andere woorden, de Volkswagen meent de strijd te kunnen winnen met dank aan het schaalvoordeel. Daarvoor valt veel te zeggen, aangezien de Volkswagen-groep de nodige merken heeft die allemaal elektrische auto’s op de markt willen brengen. Porsche biedt hoge prestaties voor welgestelden, merken als Volkswagen, Skoda en Seat zijn er voor de massa. Het lijkt alleen onvermijdelijk dat een vrij traditionele autobouwer een bepaalde denkwijze heeft en er een bepaalde bedrijfsvoering op nahoudt. Disruptief wordt het nooit, terwijl het allicht wel nodig is om radicaal te kiezen voor elektrisch rijden.

Het is sowieso goed als Volkswagen werk maakt van Ionity, het snellaadnetwerk waarin het investeert. Want het Tesla Supercharger-netwerk is voorlopig (eveneens) onovertroffen. (Via: teslamag.de)

Beeld: VW ID Crozz, een van de vele ID-modellen die nu nog slechts als concept bestaat


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Dan hebben ze nog wel wat te doen…

Voorlopig is de Tesla Model S van 2012 ! de nieuwste Audi Etron nog de baas.

https://insideevs.com/reviews/350645/2012-tesla-model-s-vs-audi-etron/

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.