Dat zal een groot feest der elektrificatie worden.

De Volkswagen ID.3 is de belofte van het merk uit Wolfsburg. Niet minder dan een icoon van de jaren twintig moet het zijn, de eerste serieuze ev van Volkswagen. Dat zijn uitspraken voor de bühne. Op de achtergrond lopen de zaken allerminst gesmeerd.

De productie van de Volkswagen ID.3 is al lang en breed van start gegaan, maar de auto wordt nog niet afgeleverd. Er wordt druk gewerkt aan de software, die is nog niet vrij van fouten en is eenvoudigweg niet af. Er wordt überhaupt twijfels geuit over de algehele deugdelijkheid van de auto. Vele duizenden exemplaren van de Volkswagen ID.3 zullen eerst enige maanden moeten slijten op een gigantisch parkeerterrein in het Noord-Duitse Ostfriesland. Daar is ruimte voor 13.500 auto’s, elders worden ook nog de nodige auto’s geparkeerd. In totaal zullen het er om en nabij de 30.000 zijn. De wil is er om in mei de software af te hebben, waarna de sisyfusarbeid van het op alle auto’s installeren van de software kan beginnen. Dagelijks kunnen 400 tot 500 ID.3’s van de software worden voorzien. Mocht het overigens tegenzitten, dan komt er eerst een stabiel werkende versie met minder functionaliteit.

Dat alles om deze zomer te kunnen beginnen met de leveringen. Volkswagen pakt dat groots aan, want het wil min of meer in één keer 30.000 stuks van de Volkswagen ID.3 op de weg zetten. En tot het zover is, kan er nog altijd worden gekozen voor een e-Up of e-Golf. Twee vertrouwde, elektrische Volkswagens. Geruisloos, dienstbaar én beschikbaar. (Via: handelsblatt.com)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.