In aansluiting op de aankondiging van een aantal ambitieuze milieudoelstellingen heeft de Volkswagen Groep laten weten CO2 als koelmiddel te kiezen, om in de toekomst te gebruiken bij airconditioningsystemen.

Slechts een paar dagen geleden, tijdens de Geneva International Motor Show, bevestigde de Volkswagen Groep haar doel om in 2018 ’s werelds meest milieuvriendelijke autofabrikant te worden. Om dit doel te bereiken zal de Groep meer dan twee derde van haar totale investeringskapitaal gebruiken voor de ontwikkeling van efficiënte technologieën, aandrijfsystemen en voertuigen, maar ook ecologisch duurzame productie. Ook deed de Volkswagen Group de aankondiging van de inwerkingtreding van CO2-technologie, die geleidelijk zal worden uitgerold over het gehele wagenpark.

Deze CO2-technologie moet verder meewerken aan klimaatbescherming. CO2 (kooldioxide) als koudemiddel, ook wel bekend als R744, is een natuurlijk voorkomend gas met een aanzienlijk lagere uitstoot van broeikasgassen dan conventionele koudemiddelen (zoals R1234yf). Ferdinand Piëch maakte eerder al eens bekend dat Volkswagen het omstreden koudemiddel R1234yf niet zal gebruiken. Uit crashtests kwam naar voren dat bij gebruik van R1234yf giftige gassen vrij kunnen komen. CO2 als koudemiddel gebruiken is volgens Volkswagen ideaal voor gebruik in speciaal ontworpen automotive airconditioning systemen.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Eindelijk gaan ze ergens in de toekomst wat beter nadenken.
VW is wel erg sloom en niet vooruitstrevend. Dat heb je met die grote jongens.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.