Volkswagen werkt aan een kleinere elektrische hatchback
Zelfs in het kleinste segment moet een elektrische auto beschikbaar komen.

Volkswagen is een merk die al tientallen jaren vrijwel elke laag van de bevolking bediend met zijn auto’s. Van boodschappenautootjes tot dikke SUV’s en van praktische pickups tot luxe sedans. Met de omslag naar elektrische aandrijflijnen is Volkswagen niet van plan die reputatie te grabbel te gooien. Gister maakte de Duitse autofabrikant al bekend de komende jaren meer elektrische modellen uit te gaan brengen dan in eerste instantie werd gedacht.

Van die modellen moet er onder meer een elektrische hatchback komen die gepositioneerd gaat worden onder de aanstaande I.D. hatchback. Dat zegt Herbert Diess tegenover Auto Express. De I.D. zal ongeveer zo groot als een Golf worden en daaronder komt dus die kleinere hatchback, laten we zeggen formaatje Up of Polo. Diess laat weten dat deze elektrische auto in 2023 op de markt moet komen. Het zal nog een hele klus worden om die auto aantrekkelijk te positioneren. Batterijen zijn niet goedkoop en als een auto in Up of Polo-formaat elektrisch gaat worden kan een dure aanschafprijs ervoor zorgen dat het model zichzelf uit de markt prijst in vergelijking met de niet-elektrische modellen.

De Duitse autofabrikant is een waar modellen offensief begonnen. Niet alleen Volkswagen brengt een stroom aan elektrische modellen op de markt, ook de merken binnen het concern zoals Audi, Porsche, Skoda, SEAT zetten vol in op elektrificatie.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Gelukkig kunnen we binnenkort al bij Peugeot terecht voor de e-208, een ‘betaalbare’ compacte auto met een prima actieradius en goede prestaties.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.