Volkswagen biedt eigenaren van de elektrische e-up! een alomvattend abonnement op het onderhoud, de verzekering, een eigen laadpunt, groene stroom voor 10.000 kilometer en drie weken een vakantieauto. Rijders krijgen ook de beschikking over de Easy Sharing app, waarmee laadpunt-delen met andere e-up! rijders mogelijk wordt.

Het e-up! abonnement loopt vier jaar en voor het maandbedrag van 495 euro inclusief BTW (op basis van 10.000 km/jaar) wordt een Volkswagen e-up! als het ware gehuurd, met alles erop en eraan. De vierzitter heeft een actieradius die voor velen zal voldoen voor dagelijks woon-werkgebruik (EU-verbruik: 160 km; indicatie praktijk: 80 – 120 km), maar ook aan verre autovakanties is gedacht. Voor drie weken per jaar staat een ruime Golf Variant klaar.

Inclusief 10.000 km gratis groene stroom

De e-up! wordt geleverd met een stroomtegoed Eneco HollandseWind dat goed is voor 10.000 kilometer elektrisch rijden. CO2-neutraal rijden is zo vanzelfsprekend. Eneco HollandseWind is 100 procent groene stroom die gegarandeerd door Nederlandse windmolens is opgewekt. Het stroomtegoed kan bij het eigen laadpunt en via openbare laadpunten in Nederland worden opgebruikt.

Laadpunt-delen: Easy Sharing

De accu van de e-up! is te laden via een intelligente lader die gratis thuis wordt gemonteerd. Dit laadpunt geldt ook als ‘hotspot’: het kan worden aangemeld op de Easy Sharing-app en zo worden opengesteld voor andere e-up! abonnees. Daarmee ontstaat ook de mogelijkheid de laadpunten van deze andere abonnees te gebruiken. Het idee: op een slimme social manier iets doen aan het dreigende laadpaaltekort in Nederland.

Alles onder controle met voertuig-app

Een belangrijk bestanddeel van het abonnement is de speciale voertuig-app. Hiermee is op elk gewenst moment en op elke gewenste plaats te controleren wat de laadstatus van de accu van de e-up! is. Met deze app kan de e-up! voorafgaand aan een trip bovendien voorverwarmd of juist gekoeld worden.

De standaarduitrusting van de e-up! bestaat uit vier portieren, 15-inch lichtmetalen wielen, City Emergency Braking, automatische airco, elektrisch verwarmbare buitenspiegels, stoelen en voorruit, Radio RCD 210, navigatiesysteem, soundpakket met 6 luidsprekers en LED-dagrijverlichting. De e-up! wordt standaard geleverd met twee laadkabels (voor openbare laadpalen en netspanning) en heeft een CCS-aansluitpunt voor snelladen.


Meer lezen over: , , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.