Het komt natuurlijk niet als een verrassing dat Volkswagen heeft besloten om de up! ook als vijfdeursje te gaan verkopen. Op de autosalon van Frankfurt werd met de Cross-up al duidelijk gehint naar deze logische volgende stap.

Van alle conceptversies die Volkswagen op de IAA had neergezet heeft de Cross-up de meeste potentie om in productie te gaan. Dit omdat Volkswagen onlangs heeft bevestigd dat er een up! met twee extra deuren komt, en de Cross-up als enige deze configuratie heeft.

De kunststof delen op het bodywerk van de Cross-up en de opgehoogde vering (15 cm) zullen het productiestadium niet halen. Het motorenaanbod zal niet verschillen van de reguliere up!: een 1.0 driecilinder met 60 of 75 pk, 0-100 in 14,4 danwel 13,2 seconden en een topsnelheid van 160 of 171 km/u.

Klik HIER voor de prijzen van de Volkswagen up!

Skoda heeft inmiddels onthuld dat ook zij een variant van de up! krijgen, de Citigo. Hetzelfde geldt voor VAG-dochter Seat, die vandaag officieel naar buiten kwam met de aan de up! gelieerde Seat Mii.

Seat Mii


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

“De kunststof delen op het bodywerk van de Cross-up en de opgehoogde vering (15 cm) zullen het productiestadium niet halen. ”

Tis te zeggen, niet meteen. Durf wedden dat een jaartje later ook een versie met extra plastiek te krijgen zal zijn. Hoe moeten ze anders al die bakskes kwijtraken?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.