Volkswagen Bedrijfswagens ondersteunt de campagne ‘NL Proeft’ van Natuur & Milieu met de gedeeltelijke sponsoring van een Transporter op aardgas. Natuur & Milieu zet de Volkswagen in om alternatieven voor vlees te promoten op evenementen.

CO2-neutraal
De Transporter maakte op zaterdag 22 december zijn debuut op de Sunday Market op het Westergasterrein in Amsterdam. Volkswagen Bedrijfswagens heeft de auto voorzien van een Groen Gas-certificaat van Essent, waardoor hij geheel CO2-neutraal rijdt. In combinatie met het doel waarvoor de Transporter wordt ingezet, maakt dit hem dubbel duurzaam.

Het doel van de campagne ‘NL Proeft’ is de consumptie van alternatieven voor vlees te bevorderen. Een lagere vleesconsumptie levert volgens Natuur & Milieu een positieve bijdrage aan natuur en milieu. Volkswagen Bedrijfswagens ondersteunt deze campagne samen met onder meer de Nationale Postcode Loterij en Prins Autogassystemen.

Flexitariër
Onderdeel van ‘NL Proeft’ is het uitdelen van gratis hapjes die zijn bereid met plantaardige vleesvervangers vanuit een Mobiele Flexitaria op evenementen. Deze Flexitaria – de naam is afgeleid van flexitariër; iemand die minimaal één dag in de week geen vlees eet – wordt voorgetrokken door de CO2-neutrale Volkswagen Transporter op aardgas met Groen Gas-certificaat. Met dit certificaat garandeert energiebedrijf Essent dat voor het gas dat de auto verbruikt eenzelfde hoeveelheid groen gas wordt geproduceerd en toegevoegd aan het aardgasnet. De EcoFuel-uitvoeringen van de Volkswagen Caddy en Touran Van zijn ook leverbaar met Groen Gas-certificaat.

Aardgas
De aardgasinstallatie van de Transporter is door Prins Autogassystemen gratis beschikbaar gesteld aan Natuur & Milieu. Met de Volkswagen Transporter en de Mobiele Flexitaria bezoekt Natuur & Milieu het komende jaar diverse evenementen om vleesvervangers breed onder de aandacht te brengen


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.