Terwijl de Golf met een hybride-aandrijflijn nog even niet in de showrooms staat hint Volkswagen’s CEO Martin Winterkorn al wel naar een volgend model dat hulp krijgt van een elektromotor. Het zou gaan om de Polo, het volgende model met een stekkeraansluiting.

De Volkswagen Golf Twindrive combineert een e-motor met het bekende 1.4 TSI blok. Volledig elektrisch haalt deze auto een actieradius van 57 km, daarna springt de benzinemotor bij. De CO2-uitstoot van de testvloot met hybride-Golf’s ligt op 47g/km, wat de auto een belastingvrije status geeft. De Golf plug-in moet in 2013 of 2014 op de markt komen.

Tegenover Auto Zeitung heeft Martin Winterkorn verklaard dat ze duidelijk toekomst zien in deze techniek en verder willen bouwen aan het nu nog karige aanbod van hybride-auto’s. Daarom komen er op termijn meer VW-modellen als plug-in hybride op de markt. Plannen voor een hybrideversie van de Passat en Jetta waren eveneens al bekend, maar nieuw is dat ze hetzelfde trucje willen toepassen op de Polo.

Wanneer de hybride-Polo op de markt komt en met welke motorconfiguratie is nog niet bekend, maar dat de auto komt is nu wel bevestigd.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

PotentiĆ«le verkooptopper, zie het succes van de Polo bluemotion…

Het is echter wel apart dat VW altijd een beetje anti-hybride is geweest. Vandaar ook het bestaansrecht van de Polo Bluemotion; men dacht dat dezelfde zuinigheid mogelijk was met dieselmotoren (en terecht). Maar nu willen ze dan toch verder met hybride technologie?

Winterkorn hamert in Auto Zeitung inderdaad op de toekomst van plug-in hybrides. Wellicht combineren ze het ooit nog eens met dieseltechnologie, zoals de Golf hybrideconcept uit 2008: http://www.autoblog.nl/archive/2008/06/26/vw-komt-met-plug-in-hybride-golf

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.