Volkswagen pleit voor EV-tak binnen World Rallycross
Emissievrij racen is hip. Volkswagen doet mee met de hype en ziet een emissievrije tak binnen het FIA World Rallycross Championship wel zitten.

De Formule E lijkt als startsignaal te fungeren voor het racen zonder uitstoot. Vorige week werd namelijk bekend dat er een volledig elektrisch GT racekampioenschap aan zit te komen. Franck Welsch, hoofd technische ontwikkelingen bij Volkswagen, zegt te lobbyen voor een emissievrije tak binnen de internationale rallycross.

Volgens Welsch lopen er al wat lijntjes binnen de industrie. De elektrische racers kunnen volgens hem krachtig genoeg zijn om een race uit te zitten. In de tussenliggende tijd moet er de mogelijkheid worden gecreĆ«erd om de elektrische auto’s op te laden. Volkswagen neemt al deel binnen de huidige tak van de World Rallycross met een Beetle en een Polo. (via Autocar)


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Kom maar op met die sjoemelsoftware grappen! Hoe dan ook is het een goed idee, het zou mooi zijn als uit dit schandaal zou komen dat Volkswagen zich echt om het milieu zou gaan bekommeren.

VW geeft geen fuck om het klimaat of emissie, ze doen het puur omdat het moet vanwege wetgeving en voor een beter imago. Meer niet. Moreel failliet bedrijf

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.