In de VS is het John en Helen Taylor gelukt om een nieuw wereldrecord neer te zetten. Op een volle tank diesel wisten de hypermilers met een Volkswagen Passat TDI SE (Amerikaanse uitvoering & voorzien van een handbak) een afstand van 2.617 km af te leggen. Omgerekend komt dat neer op een verbruik van 2.8 l/100 km.

De tocht van 2.617 kilometer bracht het echtpaar Taylor door negen staten en ze wisten hiermee het vorige record van een Passat BlueMotion, die 2.463 kilometer op één tank reed, te verbreken. Opvallend was dat daar een 1.6 TDI onder de kap lag, en de recordauto in kwestie een 2.0 TDI-motor heeft. De tocht begon op 3 mei in Houston, Texas, en eindige op 5 mei in het plaatsje Sterling (Virginia).

Het was overigens geen gemodificeerde Passat. Sterker nog, om de rit zo realistisch mogelijk te maken werd er bijna 60 kg aan bagage meegenomen en reden ze voornamelijk overdag onder normale verkeersomstandigheden.

Het echtpaar Taylor is overigens geen onbekende in het hypermile-wereldje. Over de hele wereld doen ze mee aan zuinigheidsraces en inmiddels hebben ze al meer dan negentig records op hun naam staan.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Als je geen haast hebt plus veel discipline hebt is het best te doen.

Ik mag blij zijn met mijn Micra(1995) dat ik de 450km haal op bijna 1 tank. Meestal is dat 400km op 1 tank.

hoeveel liter geraakt erin?

Lijkt me aardig saai om te doen… Wel respect dat ze het kunnen. 🙂

knap gedaan, met mijn micra (2001) haal ik 600-650 km weet niet of mijn tankinhoud groter is dan die van 1995 gezien het op zich hetzelfde model is? ik heb de 1.4 motor.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.