Met 3,02 liter per 100 kilometer zette een Volkswagen Passat TDI het Guinness World Record voor het laagste brandstofverbruik.

Een klassieker als het gaat om records te zetten voor brandstofverbruik is om alle staten van de VS, met uitzondering van Alaska en Hawaii, te doorkruizen. Een Volkswagen Passat TDI, gebouwd in de Chattanooga fabriek in Tennessee, heeft binnen 16 dagen een afstand van 13.071 kilometer gereden met een zuinigheidsrecord. De rit werd in de gaten gehouden door de organisatie van Guinness World Record.

De chauffeurs, blogger Wayne Gerdes en ingenieur Bob Winger, haalden een verbruik van slechts 3,02 liter op 100 kilometer. “We hadden het idee dat we een goede kans maakten om het huidige record te verbreken met een serieproductie Passat TDI”, zei Gerdes. “Om het te verbrijzelen met een gemiddelde van 77,99 mpg is erg indrukwekkend en een testament van het potentieel van Volkswagen’s TDI voertuigen. Het laat zien hoezeer het verbruik afhangt van de bestuurder.”

Het vorige wereldrecord stond op 3,46 liter per 100 kilometer. De TDI motor met turbocharger en directe injectie geeft op de snelweg volgens het boekje een verbruik van 5,5 liter per 100 kilometer met een handgeschakelde zesbak.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.