VW ID bij een brug
Als de autobouwer uit Wolfsburg iets doet, dan moet het gelijk goed gebeuren.

De Volkswagen ID Neo en andere volledig elektrische modellen van de Volkswagen Groep moeten zorgen voor een ommekeer. Het zijn auto’s voor de massa, die zijn bedoeld om ook begeerte op te wekken bij hen die nu volstrekt niet ge├»nteresseerd zijn in elektrisch rijden. Het merk heet niet voor niets volkswagen.

Hoewel het gros van de modellen op het MEB-platform komt te staan zijn de investeringen enorm. Meerdere fabrieken worden toegerust op de bouw van ev’s, nieuwe contracten met toeleveranciers worden gesloten. Alleen al bij Volkswagen komen de investeringen uit op 9 miljard euro. In 2025 is er bij Volkswagen keuze uit 20 verschillende volledig elektrische en plugin-hybride modellen.

Er wordt holistisch gedacht, zoals dat zo mooi heet. Niet alleen zijn de auto’s vrij van uitstoot, ook bij de productie wordt het milieu verregaand ontzien. Dat doet Volkswagen door gebruik te maken van groene stroom. Is er te weinig groene stroom beschikbaar, dan leidt compensatiedrift tot aanplant van bomen. Verder wordt er indien gewenst ook een laadoplossing bij de auto geleverd. Zaken die niet direct vernieuwend zijn, maar de inzet van Volkswagen valt te prijzen.

Volkswagen schat in dat deze eerste generatie van nieuwe (deels) elektrische auto’s goed is voor 15 miljoen exemplaren. Waarbij vooral China, met dank aan relatief strenge uitstootnormen, een markt van belang is. We zijn benieuwd. (Via: bloomberg.com)

Beeld: VW ID bij een brug


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Laat maar komen die ID Buzz.

“lol” zou een understatement zijn…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.