VW e-Golf in laadpalenlandschap
Samen staan we sterk moeten de Duitsers gedacht hebben.

De Volkswagen Groep gaat met Europese partners een pakt vormen onder de naam ‘European Battery Union (EBU)’. De EBU gaat zich gezamenlijk inzetten in het onderzoek doen naar accutechniek in Europa. De Volkswagen Groep neemt het initiatief samen met de Zweedse batterijmaker Northvolt.

De unie zet zich breed in op het gebied van accu’s en wat er allemaal bij komt kijken. Van het vinden van de juiste productiematerialen en complexe celtechniek tot het recyclen van afgedankte batterijen. Doel van de EBU is het vergaren van know-how op het gebied van de productie van batterijcellen.

De EBU bestaat uit onderzoeksbedrijven en firma’s binnen de industrie, afkomstig uit zeven lidstaten van de Europese Unie. Naast know-how is het een doel van de EBU om de productie en research van batterijceltechniek binnen de EU op een zo duurzame mogelijk wijze te doen.

Het zijn niet louter bedrijven die deelnemen aan het project. De investeringen die gedaan worden zullen financiƫle ondersteuning krijgen van de Duitse federale minister van Economie en Energie. Het project moet begin 2020 van start gaan. De resultaten naar aanleiding van onderzoeken binnen de EBU zullen onderling door alle deelnemende partijen gedeeld worden.


Meer lezen over: , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.