Volkswagen, aanstormend specialist in elektrische auto’s.

Tegen het einde van de zomer – wat een rekbaar begrip schijnt te zijn – wordt de Volkswagen ID.3 verwacht. De eerste van veel elektrische Volkswagens van de nieuwe generatie, die haast zonder uitzondering zullen worden gebouwd op het speciaal ontwikkelde MEB-platform.

Uiteraard worden de fabrieken waarin de Volkswagens van de band rollen reeds toegerust op e productie van elektrische auto’s. De Volkswagen ID.3 wordt al gebouwd in het Oost-Duitse Zwickau. Het Noord-Duitse Emden vormt vanaf 2022 het domein van de Volkswagen ID.4. Een suv die veel binnenruimte belooft en waarvan het rijbereik 500 kilometer schijnt te zijn.

In Emden wordt gewerkt aan een nieuwe fabriekshal met een omvang van 50.000 m2 waar uitsluitend ektrische auto’s zullen worden gebouwd. De plaatwerkhal wordt uitgebreid en de spuiterij wordt geschikt gemaakt voor het spuiten van auto’s in twee kleuren. Er wordt voorzien in een jaarcapaciteit van 300.000 elektrische auto’s. Het is de bedoeling om de bouwwerkzaamheden in 2021 af te ronden. Er is een investeringsbedrag van 1 miljard euro mee gemoeid.

Elders in Duitsland stampt Tesla met de nodige voortvarendheid een nieuwe Gigafactory uit de grond.

Beeld: bouwwerkzaamheden bij de Volkswagen-fabriek in Emden


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.