Vorige week won de elektrische T.27 van automotive designer Gordon Murray de ‘Future Car Challenge’, een zuinigheidswedstrijd die jaarlijks wordt verreden in Engeland. Er was echter ook een Nederlandse deelnemer aanwezig, die wist als 10e te eindigen!

Het gaat om de elektrische Volkswagen Lupo van de Technische Universiteit Eindhoven. Die hebben een elektrische onderzoeksvoertuig gemaakt, op basis van een oude Volkswagen Lupo 3L 1.2 TDI. De Lupo EL (“Electric Lightweight”) combineert een zeer laag gewicht (1060 kg) met een grote accu (27 kWh) en dat resulteert in vergroot bereik van zo’n 30% tot 50% in vergelijking met de bestaande elektrische voertuigen (met vier zitplaatsen). De vierzits Lupo EL heeft een topsnelheid van 130 km/u (81 mph).

Tijdens de Future Car Challenge wist de Lupo EL een verbruik van 11.7 Kwh te realiseren, de meest zuinige Nissan Leaf haalde 14,1 Kwh. De volledige uitslag is hier te bekijken (PDF).

UPDATE: de Lupo had blijkbaar nog veel hoger kunnen eindigen als ze niet 3 km verkeerd waren gereden… de totale lengte van de rit was 92 kilometer.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.