Na het car2go-project van Daimler is Volkswagen aan de beurt met een deelautoprogramma. In Hannover begint de Duitse autobouwer met het project en kan vanaf 16 november gebruikt worden gemaakt van huur-Golf BlueMotion’s.

Zuinige Golf
Het doel is om in totaal 200 stuks van de Golf Bluemotion in te zetten voor. In de Duitse stad moeten 50 punten komen waar de auto’s kunnen worden opgehaald en achtergelaten. Zeventig Golf’s worden beschikbaar gesteld voor het zogenaamde Quicar Plus-programma, waarbij de auto’s voor een langere tijd gehuurd kunnen worden. De VW’s beschikken over een 1.6-liter TDI met een CO2-uitstoot van 99 gram per gereden kilometer. Niet zo zuinig als de Smart electric drive’s die worden ingezet in Amsterdam, wel beter geschikt voor lange afstanden.

Kosten
Het registreren voor Quicar kost eenmalig 25 euro, studenten betalen zelfs 10 euro minder. De minimale huurtijd is 30 minuten. Dat eerste half uur kost zes euro, daarna 20 cent per minuut. Tanken is gratis me de bijgeleverde tankpas, wie de auto met een volle tank weer inlevert krijgt gratis minuten voor een volgende huursessie.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.