VW ID-ROOMZZ
De productieversie mag snel komen, de naam kan best wat minder pathetisch.

We wachten met smart op de ID-reeks. Het 21ste-eeuwse Volkswagen is volledig elektrisch en belooft voor de verandering vernieuwende modellen met een groot rijbereik. De concepts zien er in ieder geval interessant uit. Tot het moment daar is blijft het wat behelpen. Er is weinig mis met een Volkswagen e-Golf, maar dat is tegelijk ook het probleem van die auto. Het is een Golf als alle andere, die vooral zijn best doet om zo min mogelijk op te vallen.

Nog voordat er maar één nieuwe auto op het speciaal voor elektrische aandrijving ontwikkelde MEB-platfom door Volkswagen op de markt is gebracht, dijt het elektrische modelaanbod uit. De Volkswagen ID Neo was er als eerst, staat als eerste bij de dealer en kan daarom ook als stamhoofd worden gezien, de auto zal worden vergezeld door het zustermodel Seat el-Born. Er is verder een aantrekkelijke interpretatie van de aloude Bus en een heuse buggy. Om er een paar te noemen.

Uiteraard is er één auto die het in zicht heeft om uit te groeien tot een echte publiekslieveling. Een suv, dat spreekt vanzelf. De Volkwagen ID-ROOMZZ. Deze auto wordt onthuld op autobeurs van Shanghai, die op 16 april van start gaat. Ook dit is een concept car die laat zien wat we kunnen verwachten van toekomstige, volledig elektrische suv’s van VW. Er wordt een vernieuwende stoelindeling beloofd, maar ook autonoom rijden op level 4. Dat betekent dat de auto in een afgebakend gebied geheel zelfstandig zijn weg vindt.

Nu maar hopen dat het wachten niet nog jaren duurt.

Beeld: beeld van de nog te onthullen VW ID-ROOMZZ, in afwachting van elektrische VW’s


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Heel veel geblaat, nog steeds geen flufje wol…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.