Volkswagen presenteert tijdens de North American International Auto Show in Detroit de nieuwe Jetta Hybrid, het eerste hybridemodel met een 1.4 TSI-motor en DSG. De auto komt eind 2012 op de markt en behoort tot de efficiëntste personenauto’s van dit moment.

De nieuwe Jetta Hybrid is na de Touareg Hybrid de tweede hybride van Volkswagen. De aandrijflijn bestaat uit een 110 kW/150 pk sterke 1.4 TSI viercilinder benzinemotor, een 20 kW elektromotor, een zeventraps DSG-transmissie met dubbele koppeling en een lithium-ion-accu. De Jetta Hybrid combineert krachtige prestaties met een laag brandstofverbruik. Zo duurt de sprint van 0-100 km/uur minder dan 9 seconden en is het gemiddelde verbruik slechts 5,2 l/100 km. Dat is 20 procent minder dan vergelijkbare auto’s met een conventionele verbrandingsmotor.

Het lage brandstofverbruik is mede te danken aan de E-modus, waarin de Jetta Hybrid gedurende twee kilometer met een maximumsnelheid van 70 km/uur geheel elektrisch en dus emissievrij kan rijden. Daarnaast is de Jetta Hybrid in staat om te ‘zeilen’. Wanneer het gaspedaal wordt losgelaten (tot 135 km/uur), wordt de benzinemotor van het aandrijfsysteem losgekoppeld. De Jetta Hybrid rolt dan met minimale weerstand door, terwijl de benzinemotor geen druppel brandstof verbruikt.
Wordt de automatische transmissie in ‘S’ gezet, dan is zowel de benzine- als de elektromotor actief en piekt het vermogen tot 125 kW/170 pk. De compacte, lichtgewicht lithium-ion-accu die de elektromotor voedt en via regeneratieve remmen wordt opgeladen, is in de bagageruimte weggewerkt en heeft daardoor geen invloed op de interieurruimte. Bovendien zorgt het hybridesysteem voor een gewichtstoename van slechts 100 kg, waardoor het totaalgewicht van de auto nog altijd onder 1.500 kg blijft.

De Jetta Hybrid wordt eind 2012, begin 2013 op de Nederlandse markt verwacht.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Is dit een quote van het persbericht, of is @zach zo enthousiast over deze auto?

@sdk16420: het is voornamelijk afkomstig uit het persbericht.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.