VW ID-R Pikes Peak van achteren
Met de elektrische racewagen op jacht. Het is Volkswagen menens.

Het circuit der circuits wordt opgezocht, de legendarische Nordschleife van de Nürburgring. Volkswagen wil op het circuit in de Eifel maar wat graag het record voor elektrische auto’s op zijn naam zetten. Fabriekscoureur Romain Dumas zal hiertoe aankomende zomer plaatsnemen achter het stuur van de Volkswagen ID R Pikes Peak. Het materiaal is in ieder geval in orde. De racer is goed voor een vermogen van 500 kW (680 pk) en een koppel van 650 Nm, uiteraard zijn alle vier de wielen aangedreven. Het gewicht bedraagt minder dan 1.100 kg, dat is inclusief chauffeur, en de standaardsprint naar 100 km/u wordt afgeraffeld in minder dan 2,3 seconden.

In China bindt de echte racer de strijd aan tegen een video game. Met de ID R Pikes Peak wordt namelijk geracet tegen geoefende gamers in de Tianmen Challenge. Wederom is het Dumas die de Volkswagen bestuurt, de rit eindigt bij de hemelpoort. Dat is althans de naam voor de opening in de rots van 131 meter hoog, 57 meter breed en 60 meter diep. Er wordt begonnen op 200 meter boven zeeniveau, om te eindigen op 1.300 meter boven zeeniveau. Een aardige klim. Behoorlijk slingerend bovendien, rechte stukken van meer dan vijftig meter zijn er nauwelijks. In totaal zijn er 99 haakse bochten. De Tianmen berg heeft een mythische status in China

Eerder zijn deed de Volkswagen ID R Pikes Peak mee aan de Pikes Peak heuvelklimwhat’s in a name – en de Goodwood heuvelklim. (Via: autoblog.nl)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.