Met een gemiddeld fabrieksverbruik van 4,5 liter/100 km (1 op 22,2) is de Volkswagen Caddy BlueMotion de zuinigste Caddy ooit.

De Caddy BlueMotion beleeft zijn wereldpremiĆØre op de internationale autoshow IAA in Frankfurt van 12 t/m 22 september. Het lage verbruik heeft legio voordelen. Zo is met een volle brandstoftank van 60 liter een afstand tot wel 1.300 kilometer te overbruggen. De Caddy BlueMotion komt nog dit jaar op de markt in Nederland.

De nieuwe Volkswagen Caddy BlueMotion is voorzien van dezelfde motor als de bestaande Caddy TDI. Dat is de bekende 1.6-liter dieselmotor met een vermogen van 75 kW/102 pk en een maximumkoppel van 250 Nm. De Caddy BlueMotion is uitgerust met een start-stopsysteem, banden met een lage rolweerstand, een remenergie-recuperatiesysteem en een efficiƫnter motormanagement. Het onderstel is met 27 millimeter verlaagd. Door deze brandstofbesparende maatregelen is de Caddy BlueMotion nog eens 1,1 liter/100 km zuiniger dan de Caddy 1.6 TDI en 0,5 liter/100 km zuiniger dan dezelfde 1.6 TDI met BlueMotion Technologies. De CO2-uitstoot komt uit op 117 gram per kilometer. Voor de personenversie (Combi) bedragen de cijfers respectievelijk 4,6 l/100 km en 119 gr/km.

Aerodynamisch uiterlijk

De Caddy BlueMotion is alleen verkrijgbaar in de uitvoering met korte wielbasis. Uiterlijk is hij te herkennen aan de speciale aerodynamische wieldeksels en de in carrosseriekleur gespoten stootlijsten op de flanken. Tot de uitrusting behoren onder meer cruise controle en een Auto-Hold functie voor het gemakkelijk vanuit stilstand wegrijden op een helling.

De prijzen van de nieuwe Caddy BlueMotion worden in september bekend gemaakt, dan wordt de auto ook bestelbaar. De leveringen in Nederland starten in het laatste kwartaal van dit jaar.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.