Eventjes geduld nog want het busje komt zo. Een zelfrijdend busje welteverstaan, dat moet haast wel comfortabel vervoer zijn, zonder dat ritprijzen stijgen tot taxiniveau.

Er komt een elektrisch busje van Volkswagen, wat aanstellerig ID.Buzz genoemd. Een buzzword, een hype, opvolger van de Bus en Transporter, de nieuwe VW die iedereen wil hebben? Deze ev wordt in 2022 verwacht.

Aangezien iedere autofabrikant tegenwoordig in staat is om een elektrische auto te bouwen, wordt de aandacht verlegd naar zelfrijdende auto’s. Heeft de autonome, elektrische auto de toekomst? Volkswagen belooft dat het nieuwe busje zelfrijdend is, de ontwikkeling is gaande. Een bedrijf dat een handje toesteekt is Argo AI, gespecialiseerd in autonome vervoersvormen. Besloten is om de gebruikelijke sensoren toe te passen; een lidar, een gewone radar en verschillende camera’s. De lichtgevoeligheid is zeer hoog, waardoor het mogelijk is om ieder denkbaar obstakel probleemloos te detecteren.

Er komt een testbaan naast de luchthaven van de Zuid-Duitse stad M√ľnchen. In de Noord-Duitse havenstad Hamburg zullen de busjes in de praktijk worden ingezet en wel door ritdeeldienst MOIA, niet bepaald toevallig is dat een dochteronderneming van Volkswagen.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.