VW ID Buzz Cargo servicewagen
Wat kunnen we van de elektrische bestelbus van Volkswagen verwachten?

Op de Los Angeles Motor Show zal de Volkswagen ID Buzz Cargo worden getoond, de bestelwagenuitvoering van de ID Buzz. Het is nog een concept-versie, maar er wordt alvast wat meer duidelijk over wat er van de productieversie kan worden verwacht. Want de elektrische toekomst van VW nadert met rasse schreden. De ID Cargo roept een vage herinnering op aan de aloude Bus. Hierbij geholpen door de two-tonekleurstelling en het grote logo voorop. De aandrijving is uiteraard volledig van deze tijd, want geheel elektrisch.

De ID Buzz Cargo heeft een elektromotor met een vermogen van 150 kW (201 pk), de achterwielen worden aangedreven. Een tweede elektromotor op de vooras maakt vierwielaandrijving mogelijk. Het busje staat op het MEB-platform dat Volkswagen voor alle elektrische auto’s gaat gebruiken. Het accupakket is uiteraard weggewerkt in de bodem en draagt bij aan een goede gewichtsverdeling. De beschikbare capaciteit is minimaal 48 kWh en maximaal 111 kWh, waarmee het rijbereik ligt tussen de 320 en 547 kilometer. Voor elk wat wils dus.

Enkele unieke zaken waarmee het onderscheid met de concurrentie wordt gemaakt is de aanwezigheid van een normale stopcontacten, om de stroom van het eigen accupakket te gebruiken voor alle soorten werkgerei. Ook is het dak van de bestelwagen voorzien van zonnepanelen, zodat er zelfs wanneer er niet bij een laadpaal wordt geparkeerd toch wordt opgeladen. Per dag wordt dan maximaal 15 kilometer aan rijbereik gewonnen.

Verder is dit nadrukkelijk een concept. De cabinedeuren en de schuifdeur openen geheel elektrisch. Een headupdisplay toont de bestuurder alle relevante informatie. De geavanceerde led-verlichting die ook kan communiceren met voetgangers is niet iets om in productie te nemen. Het busje is uitgevoerd als servicevoertuig van de ID Pikes Peak Racer. De productieversie kan in 2022 verwacht.

VW ID Buzz Cargo achterzijde

VW ID Buzz Cargo interieur

VW ID Buzz laadruimte


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.