Volkswagen valt na jaren van stilte weer in de prijzen als het gaat om de orld Car of the Year 2021, dit keer met de ID.4

Volkswagen ID.4 uitgeroepen tot World Car of the Year 2021

Ruim tien jaar geleden was Volkswagen ontzettend succesvol met de World Car of the Year verkiezing. In 2009, 2010, 2011 en 2013 wist de Duitse autofabrikant de hoofdprijs in de wacht te slepen. Dat ging toen om de Golf, Polo, up! en afsluitend in 2013 weer de Golf.

Jarenlang bleef het stil, maar nu is het wederom een Volkswagen die World Car of the Year 2021 weet te winnen. De elektrische ID.4 is uitgeroepen tot winnaar. Aan de verkiezing doen meer dan 90 internationale autojournalisten uit 24 landen mee.

Alleen auto’s waarvan minimaal 10.000 stuks per jaar worden geproduceerd en die op ten minste twee continenten worden aangeboden komen in aanmerking voor de onderscheiding. Het duurzame karakter, de innovatie en de digitalisering van de auto waren speerpunten voor de Volkswagen ID.4 om als winnaar uit de World Car of the Year 2021 verkiezing te komen.

Volkswagen wil dit jaar wereldwijd ongeveer 150.000 ID.4’s afleveren. Hier in Nederland zie je ze ook steeds meer in het straatbeeld verschijnen. In de nabije toekomst volgen nog veel meer elektrische auto’s van het merk. Volkswagen heeft voor oen om minimaal één nieuw volledig elektrisch model per jaar te lanceren.


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.