Zoals er meer langskomen deze dagen. Ook van Volkswagen mag een elektrische suv worden verwacht.

VW ID.4

Het gaat om het tweede model op het MEB-platform, dat speciaal voor elektrische aandrijving is ontwikkeld. De eerste is vanzelfsprekend de Volkswagen ID.3, de auto die wel wordt geproduceerd, maar voorlopig nog niet kan worden geleverd omdat de software niet af is.

Niettemin houdt Volkswagen moed, de Volkswagen ID.4 wordt alvast getoond, de definitieve lijnen slechts verhuld door een bescheiden print. Op het oog gaat het om een voldoende moderne suv. Het ontwerp wordt niet aangetast door uitzinnigheden en in alle bescheidenheid is het een typische Volkswagen. Beloofd wordt dat de aerodynamica op orde is, iets dat vanzelfsprekend gunstig is voor het rijbereik.

Het wachten is op specificaties. Het enige dat we weten is dat het rijbereik uitkomt op 500 kilometer, zonder dat melding wordt gedaan over de capaciteit van het accupakket.

Eerder heeft Herbert Diess, de baas van Volkswagen, overigens nog gezegd dat de populariteit van suv’s met de komst van ev’s onvermijdelijk gaat inzakken. Wat wordt gelogenstraft door juist deze VW en de komst van vele andere, eveneens elektrische suv’s. De carrosserievorm boet niet bepaald aan belang in.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.